Het inzetten van podcasts en kennisclips kan het onderwijs verrijken en versterken. Een podcast of een kennisclip is een waardevol hulpmiddel voor zowel docenten als studenten.
Ben je op zoek naar interessante podcasts over jouw vakgebied?
Of zoek je misschien videomateriaal voor je onderzoek of lessen?
Naast onze databankenlijst hebben we nu ook lijsten van podcasts en kennisclips.
Laat je ons weten welke echt niet mag ontbreken?!
Avans wil graag weten hoe we je beter kunnen helpen bij je zoektocht naar informatie voor opdrachten of praktijkgericht onderzoek voor je opleiding. Denk hierbij aan (online) boeken, tijdschriften, vakbladen, artikelen en databanken. Via de onderstaande enquête kun je jouw ervaring delen.
We horen graag jouw mening! Zo krijgen we een goed beeld van wat jij nodig hebt, zodat we onze diensten daarop kunnen afstemmen. Op basis van de resultaten maken we een plan van aanpak en voeren we verbeteringen door. De (geanonimiseerde) uitkomsten en de verbeterpunten delen we later met jullie. Alvast bedankt voor het invullen!
De enquête vind je via deze link.
Het invullen kost je minder dan 10 minuten. Doe dat voor 5 december in en maak kans op een van de 25 Bol.com-cadeaukaarten van €20!
Wil je vaker meedoen aan enquêtes van Avans (en kans maken op leuke prijzen)? Meld je dan aan het einde van de enquête aan voor het AvansPanel.
Vanaf vandaag kan je gebruik maken van een AI research assistant bij het zoeken naar bronnen.
In Kaluga is deze op twee plekken te vinden; er staat een knop bovenin het scherm, en aan de rechterkant van de pagina heb je een uitklapbare widget.
Je kunt daar in het Nederlands of Engels zoeken met een prompt.
De research assistant gaat voor je op zoek naar een antwoord in de bronnen in onze collectie. Je krijgt daarna een overzicht te zien, met daar in aangegeven uit welke bronnen de informatie afkomstig is. Je kan doorklikken op de bronnen om deze in hun geheel door te lezen.
Probeer het eens uit!
Basisgespreksvaardigheden Social Work: Een libguide over basis gespreksvaardigheden
Mocht je op zoek zijn naar andere Libguides, kijk hier.
Photo by LinkedIn Sales Solutions on Unsplash
ScienceGuide is een onafhankelijk podium waarop nieuws over hoger onderwijs, wetenschap en de kennissector gedeeld wordt.
Met ingang van het nieuwe collegejaar is ScienceGuide niet meer voor iedereen gratis. Het platform gaat over op een betaalde abonnee-exploitatie. Alle content verdwijnt, net als bij alle andere media, achter een betaalmuur. Voor de huidige collectieve en individuele abonnees verandert niets.
Alle medewerkers van Avans kunnen zich gratis aanmelden voor de nieuwsbrief die 50x per jaar verschijnt. Aanmelden kan via deze link: https://www.scienceguide.nl/collectieve-abonnees/
Let op: alleen geldig met je Avans-mailadres
De landelijke APA-werkgroep heeft onlangs een handleiding gepubliceerd voor bronvermelding bij het gebruik van generatieve AI. Deze handleiding is een supplement op het boekje De APA-richtlijnen uitgelegd.
De handleiding generatieve AI is te downloaden via de pagina ‘Handleiding ‘De APA-richtlijnen uitgelegd” op de site van het NAI.
Een toelichting op deze handleiding vind je op het weblog ‘APAstaartje’.
Xplora heeft sinds 1 mei een abonnement op een nieuwe databank: IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).
Deze databank geeft toegang tot meer dan 6 miljoen full-text documenten uit gerenommeerde vakbladen op het gebied van elektrotechniek, computerwetenschap en elektronica, maar ook IEEE- standaarden en conferentieverslagen. Elk jaar introduceert IEEE nieuwe tijdschriften, conferenties en standaarden op het gebied van de ‘vierde industriële revolutie’ zoals: AI, cyber security, machine learning, cloud computing, Internet of Things, Big Data etc.
Meer informatie en toegang tot de databank: https://avans.libguides.com/az/ieee
English:
Since 1 May, Xplora has had a subscription to a new database: IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).
This database provides access to more than 6 million full-text documents from renowned professional journals in the fields of electrical engineering, computer science and electronics, as well as IEEE standards and conference proceedings. Every year, IEEE introduces new journals, conferences and standards in the field of the 'fourth industrial revolution' such as: AI, cyber security, machine learning, cloud computing, Internet of Things, Big Data etc.
More information and access to the database: https://avans.libguides.com/az/ieee
De fysieke boekencollectie van ALST en ATIX is verhuisd naar het LA-gebouw, 3e verdieping in het voormalige Xplora.
Je vindt de collectie tussen de werkplekken van studenten.
Voor vragen, meer informatie, databanken en e-books kan je terecht op Xplora.avans.nl
English:
ALST's en ATIX's physical book collection has moved to the LA building, 3rd floor in the former Xplora.
You can find the collection between students' workplaces.
For questions, more information, databases and e-books, please visit Xplora.avans.nl
Sarah Thorn Leeson
Op de tweede verdieping zijn themacollecties te vinden over de zogeheten 21st century skills, die gaan over samenwerken, kritisch denken, creativiteit, communiceren, sociale vaardigheden, en digitale vaardigheden.
Ook vind je daar materialen over Artificial Intelligence (AI), duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG's). Alles is ter plekke in te zien of te lenen met de uitleenautomaat.
English:
On the second floor, there are themed collections on the so-called 21st century skills, which deal with collaboration, critical thinking, creativity, communication, social skills, and digital skills.
You will also find materials on Artificial Intelligence (AI), sustainability and the Sustainable Development Goals (SDGs). Everything can be viewed on the spot or borrowed with the lending machine.
Vanwege verbouwingswerkzaamheden zijn de boeken op de loopbrug 2e verdieping van de Hogeschoollaan in Breda tussen 9 december a.s. en 10 januari 2025 niet beschikbaar.
Het gaat om materialen van de PABO en Social Work.
Uiteraard blijven online materialen wel gewoon beschikbaar, evenals de boeken op de loopbrug op de 3e verdieping en in Open X.
Inleveren is gedurende deze periode mogelijk op de 3e verdieping.
Daar vind je ook de reserveerplank.
Lenen kan tijdelijk alleen bij de uitleenautomaat in Open X.