Engineering

Academic Search Premier

Een verzameling full-text tijdschriftartikelen over verschillende vakgebieden.

ACM Digital Library

The ACM Digital Library is a research, discovery and networking platform containing journals, conference proceedings, technical magazines, newsletters and books.

Architect, de

Toegang tot artikelen van De Architect, inclusief toegang tot het archief 

Automatie PMA

Industrieel automatiseringsvakblad voor proces-, productie- en machineautomatisering, informatisering en instrumentatie.

Beeld en Geluid op school

Een selectie van televisie- en radioprogramma's uitgezonden door de Publieke Omroepen.
Handleiding

Beheer en onderhoud

Hier vindt u complete en onderbouwde kostengegevens voor een effectief beheer en onderhoud van vastgoed. Ook vindt u op de site kostengegevens op bouwkundig, installatietechnisch, facilitair en civieltechnisch gebied.

Betoniek

Alle jaargangen van Betoniek: vakblad over technologie en uitvoering van beton.

Boomportaal

E-books, tijdschriften en databanken van uitgeverij Boom.

Bouwkosten.nl

Kostengegevens voor de bouw.

Bouwmachines

Toegang tot artikelen en video's van Bouwmachines

Bouwwetten

Met inzichtelijke artikelen, stappenplannen en checklists laat Bouwwetten zien wat de gevolgen van wet- en regelgeving zijn voor de praktijk. 

BRIS warenhuis

Bouwbesluit en normen over constructieve veiligheid, brandveiligheid, bouwfysica en energieprestatie.

Business Source Ultimate

Artikelen over management, marketing, (bedrijfs)economie en techniek.
Bevat onder meer Harvard Business Review (HBR).

Cement

Alle jaargangen van het vakblad Cement: literatuur op het gebied van bouwen met beton.

CoBouw

Toegang tot de artikelen van CoBouw

Dace price booklet

Waardering van projecten, kostenoverweging van alternatieve implementaties, prijzen bekijken in aanbiedingen en vergelijking van eigenkostengegevens met marktprijzen

E-books on EBSCOhost

Engelstalige en Nederlandstalige e-books over bedrijf, economie, recht en techniek, en maatschappelijke zaken.

Emerald Insight

Open access scientific journals, books and case studies in the fields of economics, wellbeing, education and engineering.

Energie+

Kennisplatform over lokale duurzame energie

Gawalo

Gawalo biedt informatie over duurzaam verwarmen, warmtepompen, waterstof, maar ook hoogrenderende cv-ketels en afgiftesystemen.

GreenFILE

About pollution, climate change, building sustainably, recycling, sustainable farming and renewable energy.

GWW kosten

Kostengegevens voor de bouw.

ICT & Health

Platform over veranderende zorg door nieuwe technologieën en slimme innovaties.

IEEE

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) geeft toegang tot meer dan 6 miljoen full-text documenten uit gerenommeerde vakbladen op het gebied van elektrotechniek, computerwetenschap en elektronica, maar ook IEEE- standaarden en conferentieverslagen.

Installatiejournaal

Blijf met Installatie Journaal op de hoogte van zonnepanelen, omvormers, thuisbatterijen en warmtepompen, de elektrische auto.

ISSO Open

Kennis voor bouw- en installatieprofessionals.

Journal of Chemical Education

Over chemie-onderwijs met o.a. laboratoriumexperimenten en instructiemethodes.

LISTA

LISTA provides indexing and contains abstracts for hundreds of key journals, books, and research reports.

NEN Connect

De databank voor Nederlandse normen en praktijkgidsen.

OpenAIRE

Nederlands onderzoeksportaal met publicaties, datasets en projecten van onderzoeksinstituten in Nederland.

 

Pearson E-books

Nederlands- en Engelstalige e-books van uitgeverij Pearson via het platform Vitalsource.

Publinova

Publinova is hét platform voor praktijkgericht onderzoek. Op Publinova kunnen onderzoeken gedeeld en gedownload worden en kunnen onderzoekers met elkaar in contact komen en kennis uitwisselen.

RENDA

Netwerk voor professionals in de sociale woningbouw.

Retriever

Data van alle Nederlandse media voor het maken van mediastrategieën.

Ruimte en wonen

Vaktijdschrift over stedenbouw en ruimtelijke ordening

Sage Journals Online

500 internationale tijdschriften op gebied van geestes- en sociale wetenschappen.

ScienceDirect

Full-text peer reviewed scientific articles and chapters from books.

SciFinder

Chemische referenties, stoffen, patenten en reacties. Bevat ook de informatie van MedLine en ChemZent.

Scopus

Scopus is een abstract- en citatiedatabase met wetenschappelijke literatuur. Het bevat Artikelen uit peer reviewed (open access) tijdschriften, citaties van artikelen, boeken en boekhoofdstukken en congresverslagen op alle vakgebieden.

Springer Link

Engels- en Nederlandstalige ebooks, artikelen en naslagwerken die diverse vakgebieden bestrijken.

Inclusief Springer Materials, met fysische en chemische gegevens van materialen.

Toets

Vakblad over milieueffectrapportage.

Vakblad Warmtepompen

Vakblad Warmtepompen biedt technisch inhoudelijke informatie over de toepassing van warmtepomptechnologie in woningen en gebouwen. 

Vakmedianet Vakbase

In de Vakbase is vakinformatie te vinden over arbeidsomstandigheden, assurantiën, bouw, financieel management, HRM, installatie, logistiek & mobiliteit, management ondersteuning en medezeggenschap.

Wiley Online Library

A multidisciplinary collection of full-text magazine articles and abstracts.