Skip to Main Content

Toolkit coaching St.Joost, School of Art & Design: Home

Toolkit voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten St.Joost

Welkom

In deze Toolkit vind je studiemateriaal (tools, boeken, kennisclips etc.) dat betrekking heeft op coaching en welzijn en dat je kunt inzetten voor je eigen professionele ontwikkeling.

Coaching is gericht op het ontdekken en verdiepen van je eigen talenten. Alles bij coaching staat in relatie tot je studie en je toekomstige werkpraktijk. Coaching is ingericht aan de hand van thema's die centraal staan in je professionele ontwikkeling: Leren studeren, Reflecteren | Feedback en Onderzoeken

Bij welzijn gaat het om jouw welzijn in relatie tot het verloop van je studie en je persoonlijke en professionele ontwikkeling, ook bij momenten waar het tegenzit, om wat voor reden dan ook.

Ontwikkelportfolio

Met het ontwikkelportfolio maak je zichtbaar hoe jouw proces verloopt, welke ontwikkelingen je doormaakt en hoe het gaat met je studie. Hiervoor is het belangrijk dat je tijdens je studie bijhoudt wat je doet, maakt en ervaart.  
  
In je ontwikkelportfolio documenteer je je experimenten, aangevuld met je notities en je gedachtes. Je verzamelt gedurende de hele module materiaal (beeld, tekst, film, geluid, etc) dat in verband staat met wat je doet en maakt. Beeld, stilstaand of bewegend, kan zelf gemaakt zijn of van anderen. In dat laatste geval vermeld je altijd de maker en/of de bron. Weten hoe je een goede bronvermelding maakt, kijk dan bij APA richtlijnen (7e)

Hoe je alles verzamelt is aan jou. Voor de één werkt een dummy het beste, de ander verzamelt liever digitaal.  

Door van een afstand naar je verzameling te kijken leer je om een rode draad te ontdekken in wat je doet. Door te ordenen, selecteren en verbanden te leggen kom je tot nieuwe inzichten en kun je grip houden op jouw ontwikkeling als kunstenaar/ontwerper.   

Student Support

Workbook, dummy .....