Xplora LibGuides: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) : Databanken en websites

Databanken

Doorzoek hier de collectie van Xplora.

Scripties, onderzoeksverslagen en wetenschappelijke artikelen van HBO-scholen.

(Bio)medical literature: abstracts, and sometimes full-text articles. Search using keywords (MeSH), author, of magazine title.

Systematic reviews - evidence based medicine.

Chemical references, substances, patents and reactions.

Full-text peer reviewed scientific articles and chapters from books.

Full-text wetenschappelijke informatie op het gebied van economie, techniek, gezondheidskunde, onderwijs en welzijn.

International magazines in the fields of social science, medicine & health, law, and arts & humanities.

A multidisciplinary collection of full-text magazine articles and abstracts.

Laboratorium
Informatieplatform voor en door medewerkers van Nederlandse laboratoria
Expasy by SIB
Expasy is the bioinformatics resource portal of the SIB Swiss Institute of Bioinformatics.
Protocol online
Protocol Online is a database of research protocols in a variety of life science fields.
Meer...Minder...
It contains protocols contributed by worldwide researchers as well as links to web protocols hosted by worldwide research labs, biotech companies, personal web sites.
Bionieuws
Op deze website vindt u een selectie van nieuwsberichten en foto's die in de krant verschenen.

NVKC Nederlandse Vereniging Klinische Chemie
Informatie op het gebied van klinische chemie
NVMM Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie
De medische microbiologie concentreert zich op geïntegreerde diagnostiek, consultatie, behandeling en preventie van infecties en infectieziekten.
NVML Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers
De NVML is een beroepsvereniging die op optimale wijze de belangen behartigt van alle biomedische laboratoriummedewerkers op beroepsinhoudelijke, sociale en maatschappelijke terreinen.
NVBMB Netherlands Society for Biochemistry and Molecular Biology
De vereniging heeft als doel het vakgebied van de biochemie en moleculaire biologie op een hoog professioneel niveau te stimuleren.
NBV Nederlandse Biotechnologie Vereniging
De NBV is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste Life Sciences.