Skip to Main Content

Marktonderzoek: Marktonderzoek

Welkom!

Marktonderzoek is het systematisch en objectief verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens die helpen bij het in kaart brengen van kansen op de markt en het nemen van betere marketingbeslissingen.

 

Door de markt te onderzoeken komen we bijvoorbeeld te weten aan welke producten en diensten de consument de voorkeur geeft, hoe groot de markt is en hoe we die in de marktsegmenten kunnen splitsen.

Marktonderzoek geeft inzicht in de demografische en psychografische kenmerken van de doelgroep, in de reacties van klanten op het promotie en prijsbeleid en in de potentiële verkoop van nieuwe producten en diensten.

 

Met deze Library Guide proberen we je te helpen de juiste informatie te vinden voor jouw marktonderzoek, kom je er ook met deze hulp niet helemaal uit, neem contact op met de kennispartners van economie , Annelies en Jeanine waar je extra ondersteuning kunt krijgen.

Hoe gebruik je deze libguide

Voor je marktonderzoek zoek je naar verschillende soorten informatie.

Misschien staat er in je opdracht dat je DESTEP of PESTL analyse moet doen. De DESTEP-analyse is een analyse om de macro-omgeving in kaart te brengen. DESTEP is een afkorting van een zestal factoren, namelijk: demografisch, economisch, sociaal-cultureel, technologisch, ecologisch en politiek-juridisch. Deze omgevingsfactoren beïnvloeden de organisatie indirect en zijn slechts in beperkte mate door de organisatie te beïnvloeden. Ze zijn wel van groot belang voor het succes van de organisatie, dus belangrijk om in kaart te brengen!

Deze gids is net anders ingericht, maar geen zorgen, je krijgt allerlei handvatten om efficiënt jouw gewenste informatie te vinden. Klik in het menu bovenin om te navigeren tussen de verschillende tips en onderwerpen. 

Direct naar...

Spring naar...